8 april 2017
10:30

Upsala IF

Referat: IK Fyris P-01 - Upsala IF

Idag spelade IK Fyris sin 3:e träningsmatch för säsongen, den här gången på hemmaplan mot Upsala IF. Vi ställde upp med ungefär samma 17-mannatrupp som i den senaste matchen, men där Elias gjorde säsongsdebut för IK Fyris efter en lång innebandysäsong med SKK.

UIF chocköppnade matchen och gjorde mål på sitt första anfall. Det stressade förstås Fyris som fick ägna sig mycket åt försvar i inledningen av matchen. UIF bjöd på tuffare motstånd än lagen vi mött tidigare i år och vi ledare befarade att det skulle bli mycket träning på försvarsspel idag. UIF ökade snart också på till 0-2 och uppförsbacken blev än brantare. Men hoppet väcktes kort därefter genom ett flygande anfall som resulterade i en straffspark, som Pawel säkert placerade vid stolpen. Fyris fick något av en medgångsperiod och kunde snart också kvittera genom ett snyggt anfall. Resten av första halvlek var det mycket kämpa från bägge lagen där Fyris stressades att spela för mycket på chans i djupled och glömde helt bort att ibland rulla boll inom laget. Nästan inga chanser skapades och UIF var hela tiden farliga i sitt djupledsspel. Lite oturligt bjöd vi UIF på en straff alldeles innan halvtid och hamnade i underläge igen, 2-3.

Cristiano och Tomas hade ett ganska ärligt och rakt snack i pausen där de betonade vad som funkat bra och vad som laget absolut måste göra bättre för att kunna vinna matchen. Mycket handlade om att jobba hem till våra positioner i försvar, jobba tillsammans över hela planen, markera motståndarna tuffare och inte ha så bråttom när vi anfaller.

En bit in i andra halvlek, efter lite omflyttningar i laget, så verkade paussnacket till allas vår glädje ge resultat och Fyris gick ut och visade ett helt annat spel. Man började släppa boll tidigare och hitta varandra i fina trianglar plus att fina inlägg matades in från kanterna. Fyris började skapa målchanser och hoppet om en kvittering ökade, men tyvärr hade vi på nytt svårt att sätta dit bollen (många avslut gick över, utanför eller rann ut i sanden pga tvekan att skjuta). Men efter en bländande nick på hörna var Fyris i kapp igen. Nu var självförtroendet ett helt annat igen och Fyris jagade stenhårt efter ett vinstmål...och till slut med kanske bara någon enstaka minut kvar jobbade man fram ännu en straff, vilken förvaltades väl och resulterade i en härlig vinst med 4-3.

En härlig kämpainsats av laget, där killarna imponerade genom att vända ett knepigt underläge, hitta tillbaka till ett fint spel igen, och till och med vinna matchen i slutet. En riktig laginsats som kryddades med en hel del briljans i avgörande lägen. Njut av det här killar och ta med er känslan av att det lönar sig att inte ge upp utan fortsätta jobba med detaljerna.